EN

blog

4 probleme pe care le rezolvi integrandu-ti magazinul online cu programul de gestiune

4 probleme pe care le rezolvi integrandu-ti magazinul online cu programul de gestiune

Ai cumparat ERP-ul ca sa iti gestionezi mai usor informatiile si procesele de business. Ti-ai facut magazinul online ca sa mai deschizi inca un canal prin care sa iti vinzi produsele. In teorie, ambele ar trebui sa rezolve probleme. In practica, combinatia lor aduce probleme noi – pe care sper ca ti le vei recunoaste in lista de mai jos.

Problema 1. Consumi mult timp transcriind de mana comenzile

Asta e momentul in care incepi sa blestemi succesul magazinului online. Cu cat primesti mai multe comenzi in magazinul online, cu atat ai mai mult de lucru ca sa faci sa ajunga comenzile si in ERP.
Si vei simti cel mai tare ca esti sclavul propriului tau succes in perioadele de varf, cand trebuie sa te focusezi pe livrari si aprovizionare, si nu pe introdus informatii dintr-un program in altul.
Daca in acele momente de munca intensa (si inutila) iti spui “Ce prostie, nu se poate cumva sa nu mai introduc EU toate comenzile astea in ERP?”, inseamna ca esti pregatit sa treci la urmatorul nivel – care e si el gresit dar macar faci un pas inainte: angajezi pe cineva sa introduca comenzile in ERP in locul tau. Si respiri usurat. Pfiu.

Problema 2. Platesti pe cineva sa transcrie comenzile (si clientii)

Dupa cum spuneam, respiri usurat. O vreme. Pentru ca apar probleme noi, cum ar fi de exemplu ca ai inca un salariu de platit. Deci trebuie sa vinzi mai mult si mai repede, sa gasesti furnizori mai ieftini sau care livreaza mai repede sau care te lasa sa platesti mai tarziu decat cei pe care ii ai acum. Observi cum rezolvarea unei probleme creeaza altele noi? Daca esti antreprenor, probabil esti obisnuit cu asta si ti-ai pierdut demult speranta ca sirul de probleme are si un final.
Ai o mica realizare, totusi: nu mai trebuie sa introduci TU comenzile. E problema altcuiva acum. Pfiu.

Problema 3. Comenzi gresite

Dupa o saptamana vei constata ca lucrurile nu stau deloc roz si ai deja niste clienti care tipa la tine. Unii la telefon, altii pe Facebook:

  • Eu am comandat sutien cupa B, nu D – imi platiti voi si operatia de marire a sanilor?” Cauza probabila: noul coleg a gresit un cod de produs. Nu-i nimic, ii lasam clientei marimea D deja expediata (poate o sa ramana candva insarcinata si o sa-i fie util) si ii trimitem si B, avem destule sutiene, pentru ca la noi cresc in copaci.
  • Pe site scrie ca primesc televizorul a doua zi si au trecut 3 zile deja!” Cauza probabila: adresa de livrare a fost transcrisa gresit, iar televizorul a ajuns in Dej in loc de Gherla. Ce noroc: cele doua orase sunt aproape unul de celalalt, vorbim cu curierul sa reruteze comanda.
  • Mi-ati trimis telefonul de 2 ori! Eu am comandat doar o bucata!” Cauza probabila: noul coleg nu a marcat drept Livrata una dintre comenzi si peste doua zile a livrat-o din nou. Ca sa fie sigur.
    Serenity now!
    Asa ca trebuie sa te perfectionezi in arta numita client recovery, adica sa le spui clientilor nemultumiti ca tu esti de vina si ca nu mai faci, pe cuvant.
    Nu-i asa ca ii fain sa fii antreprenor? Nu te plictisesti niciodata.

Problema 4. Am intrat in Emag Marketplace! Yupii!

Ca de obicei, Yupii vine cu prietenul lui, Oops.
De acum trebuie sa introduci manual si comenzile care iti vin din Emag Marketplace.
Oare de ce nu pot veni vestile bune singure, fara probleme dupa ele?

Happy ending (si solutii)

Acest articol este ca un film american: eroul traieste o viata linistita, pana cand orasul lui este atacat de extraterestri. Dupa ce se lupta si iar se lupta, le gaseste punctul slab, dupa care ii invinge, cu usurinta. Plecam de la cinema usurati si noi, si optimisti ca, orice ar fi, “binile invinge”. Suntem pregatiti sufleteste pentru o noua zi in capitalism.
Deci avem si happy ending, si acesta se numeste transfer de comenzi si clienti dinspre magazinul online inspre ERP. E automat, nu trebuie sa misti un deget. Si face parte dintr-o suita mai larga de solutii – integrarea Magento cu ERP. Eu zic sa citesti despre ele, pentru ca poate iti rezolva si alte probleme.

Nu-i asa ca, pana la urma, e frumos sa fii antreprenor?

Adrian Ilovan

CEO Netlogiq la Netlogiq
O parte din timp antreprenor lucrand la un Netlogiq mai bun, alta parte din timp gasind solutii la cerintele clientilor sau imbunatatind magazine online.
Adrian Ilovan

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne