5 moduri creative de a folosi Pokemon Go pentru promovarea brandului tau in Social Media

Probabil deja ai strabatut kilometri buni in cautarea pokemonilor, in aplicatia care a devansat Facebook, Twitter si Tinder la nivel de numar de utilizatori zilnici. Insa, astazi, m-am gandit sa-ti propun o abordare din perspectiva brandurilor si nu a utilizatorului si sa trec in revista cateva exemple de continut pentru Social Media din toata lumea, de la brandurile care au utilizat Pokemon Go pentru a-si promova produsele sau serviciile.

Pokemon Go, cea mai populara aplicatie din lume in momentul de fata, este un joc care te provoaca, cu ajutorul GPS-ului si al realitatii augmentate, sa prinzi mici monstruleti (pokemoni), cu care ulterior te vei lupta in arene virtuale, dar impotriva unor utilizatori reali. Pe langa sistemul de joc revolutionar (jocul se foloseste de camera telefonului, pentru a vedea si prinde monstruletii), Pokemon Go rezolva problema sedentaritatii, care caracterizeaza in general jocurile de acest tip, utilizatorii fiind incurajati sa strabata kilometri, in cautarea pokemonilor.
Jocul este disponibil si in Romania si il poti descarca pe Android, din Google Play si pe iOS, din App Store.

1. McDonald’s Romania

McDonald’s Romania au profitat de oportunitatea Pokemon Go si si-au incurajat fanii de pe pagina de Facebook sa posteze screenshot-uri cu pokemoni gasiti in restaurantele lor.

2. Politia Romana

Avand in vedere ca Pokemon Go este un joc care solicita atentia utilizatorului, care poate fi foarte usor distras, Politia Romana a realizat o postare simpatica pe Facebook in care indeamna jucatorii sa fie atenti cum circula, in timp ce folosesc aplicatia.

3. Strand Book Store, New York, SUA

Anticariatul Strand Book Store din New York indeamna jucatorii de Pokemon Go sa se alimenteze cu Pokeball-uri, la PokeStop-ul din fata magazinului.

4. Cincinnati Zoo, SUA

Cincinnati Zoo din SUA isi avertizeaza vizitatorii sa fie atenti pe unde merg, atunci cand joaca Pokemon Go si ii indeamna sa utilizeze conexiunea wireless gratuita din incinta gradinii zoologice.

5. Whataburger, Texas, SUA

Restaurantul Whataburger din Texas, SUA a mers si mai departe in aderarea la trendul Pokemon Go, inlocuind, in imaginea postata pe Facebook, monstruletii pokemon cu unul din burgerii din meniul lor.

Sper ca te-am inspirat cu aceste exemple sa incluzi in strategia ta de continut pentru Social Media monstruletii simpatici din Pokemon Go. Inainte de asta, iti recomand totusi sa citesti regulile oficiale de utilizare a marcii Pokemon Go, pe care le gasesti aici, pentru a te asigura ca nu incalci nicio regula de copyright.

Spor la virale! 🙂

Ultimele postari ale lui Alexandra Damian (vezi toate)
Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne