EN

BLOG

Google Chrome va marca paginile HTTP cu mesajul Not Secure

Google Chrome va marca paginile HTTP cu mesajul Not Secure

Asa cum vorbeam in articolul precedent despre certificatele SSL, securitatea in mediul virtual este esentiala. Astfel, cei de la Google au inceput sa incurajeze securizarea paginilor web, in special a celor ce contin date cu caracter personal. La data de 17 august, un mesaj de informare asupra noilor actualizari a fost afisat in Search Console.

Cei de la Google au transmis faptul ca incepand cu luna octombrie 2017, utilizatorii care introduc informatii intr-un formular de contact pe paginile de tip HTTP sau cei care intra in mod Incognito pe pagini HTTP, li se va afisa mesajul “Not Secure” in bara de adresa. Aceste mesaje au inceput sa apara in Google Chrome inca de la inceputul anului pentru unele site-uri, insa din luna octombrie  vor deveni definitive.

Este important de mentionat ca nu va fi nicio penalizare daca nu se face migrarea la https, insa este posibil ca utilizatorii sa fie descurajati de acest mesaj si sa abandoneze site-ul (nu sunt inca date clare despre asta).

Migrarea trebuie facuta cu grija impreuna cu departamentul de SEO pentru a face tranzitia de la o varianta la alta, tinand cont ca sunt vazute ca 2 entitati distincte, fara probleme tehnice legate de indexare sau alte aspecte tehnice.

 

Silvia Niculescu

Content Marketing Specialist la Netlogiq
De mic copil mi-a placut sa scriu si de atunci nu m-am oprit. De la povestile cu feti-frumosi am ajuns sa dezolt adevarate articole despre luptele din mediul online, despre marketing si tot ce mai apare nou in aceasta lume virtuala.
Silvia Niculescu

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne