EN

Clubhouse - ce este și cum poți accesa platforma

Clubhouse – ce este și cum poți accesa platforma

Te întrebi de ce ai auzit multe despre Clubhouse în ultima vreme? La fel ca și controversa „Gamestonk”, putem da vina parțial pe Elon Musk. Făcându-și apariția într-un meeting pe Clubhouse în luna ianuarie a adus platformei o mare atenție.

În acest articol îți vom prezenta ce trebuie să știi despre această aplicație exclusivistă despre care vorbește toată lumea, ce este, când s-a lansat și cum o poți accesa.

Ce este Clubhouse?

Iată esența: imaginează-ți că ai o aplicație pe telefon care îți permite să asculți conversațiile live ale altor persoane. Dar nu într-un mod ciudat; acești oameni vor să fie auziți.

Când deschizi aplicația, sunt „camere virtuale” pline de oameni care vorbesc – toate deschise, astfel încât să poți intra și ieși când dorești, explorând diferite conversații.

Intri în fiecare cameră ca membru al audienței și dacă vrei să vorbești, „ridici mâna”, iar speakerul (cel ce a inițiat conversația) îți poate da cuvântul. De asemenea, îți poți crea propria cameră.

Clubhouse este un loc de întâlnire cu prietenii și cu oameni noi din întreaga lume – pentru a spune povești, a pune întrebări, a dezbate, a învăța și a purta conversații improvizate despre o multitudine de subiecte.

Utilizatorii pot asculta și iniția interviuri și discuții pe diverse subiecte – este la fel ca ascultarea unui podcast, dar live, interactiv și exclusiv.

Clubhouse este o platformă doar audio chat, fără cameră și fără funcția de typing, deci nu trebuie să îți faci griji cu privire la contactul vizual, cu ceea ce porți sau unde te afli.

Când s-a lansat aplicația?

Clubhouse a fost lansat în martie 2020. În „primele luni din viață”, era o comunitate incredibil de mică. Însă compania din spatele Clubhouse – Alpha Exploration Co. – a primit o investiție de 12 milioane de dolari de la Andreessen Horowitz după două luni de existență. A ajuns rapid la o valoare de 100 de milioane de dolari – și avea doar 1.500 de utilizatori la acea vreme.

Cum poți accesa platforma?

În prezent, această platformă este valabilă doar pentru cei ce dețin un device iOS. În plus, aplicația este și exclusivistă, poți accesa Clubhouse doar pe baza unei invitații sau, dacă ești utilizator iPhone și îți dorești să faci parte din această comunitate, poți descărca aplicația și să rezervi „un loc” prin simpla înregistrare.

Pentru a te alătura, un utilizator existent trebuie să-ți trimită o invitație din aplicație, oferindu-ți acces pentru a-ți configura un cont. După ce invitația este trimisă, vei primi un mesaj pe telefon care te va direcționa către o pagină de înregistrare.

Cu toate acestea, utilizatorii Clubhouse nu pot trimite o invitație oricui dorește să se alăture. Utilizatorii existenți au la dispoziție doar două invitații la început.

Însă, cei care aveți Android, don’t worry, se pare că fondatorii intenționează să se extindă la publicul larg în curând. Se spune că încă nu au făcut acest lucru din două motive:

  • Vor să construiască comunitatea pas cu pas;
  • Vor să pregătească caracteristici care să-i ajute să gestioneze un număr mai mare de oameni.

„Construim Clubhouse pentru toată lumea și lucrăm pentru a o face disponibilă lumii cât mai repede posibil”, scrie pe site-ul aplicației.

Când te înscrii, selectezi subiecte de interes – cu cât oferi mai multe informații aplicației despre interesele pe care le ai, cu atât mai multe „evenimente” îți vor fi recomandate.

Acestea se desfășoară sub o formă asemănătoare a unui webinar, a unui streaming de pe Twitch sau a unui podcast.

Twitch este un serviciu de streaming video live american, care se concentrează pe streaming-ul live de jocuri video. Spre deosebire de acesta – unde videoclipurile transmise live rămân pe platformă pentru ca oamenii să se întoarcă și să le urmărească – chat-urile audio live ale aplicației Clubhouse dispar la finalizarea lor.

Really, an invite-only app?

Acestea fiind zise, putem observa că interacțiunea digitală dintre oameni este prioritară în aceste vremuri , iar aplicațiile de socializare nu se opresc din a fi lansate.

Tu ești membru Clubhouse? Dacă da, ce părere ai despre aplicație?

Ana-Maria Enache

Monotony is definitely not my word, so here I am, excited, with a little bit of fear, enjoying creativity = marketing, one of my favorites.
Ana-Maria Enache

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne