EN

De ce ai nevoie de o Politica de confidentialitate

Sa creezi un Privacy Policy, sau pe romaneste, o politica de confidentialitate, pentru site-ul tau se afla probabil pe ultimele locuri în agenda. Totusi, aceasta procedura este necesara pentru orice site care gestioneaza date personale si se refera la modalitatea prin care se face colectarea si administrarea datelor, dar mai ales securitatea lor.

Legea 677 / 2001 îti expune regula: daca colectezi date cu caracter privat trebuie sa le asiguri securitatea. De sistemele tale de securitate se asigura Ordinul nr. 52 din 18 aprilie 2002 care îti impune 10 pasi de urmat pentru securitatea datelor si ANSPDCP care te supravegheaza si îti poate aplica o amenda cuprinsa între 1.500 lei si 50.000 lei daca nu respecti normelor de siguranta.

Dar pe langa amenda, trebuie sa te gandesti si la clientul tau care îti încredinteaza identitatea lui, iar pagina de confidentialitate te poate ajuta sa-i cresti încrederea si chiar sa-l retii pe site.

Ce informatii trebuie sa furnizezi despre confidentialitatea datelor?

  1. Tipul de date pe care le colectezi si sa îi pui la dispozitie Legea nr. 677/2001 pentru a justifica cererea. Ii poti spune scopul pentru care trebuie sa-ti furnizeze datele, cum si cand vor fi folosite, adica atunci cand se proceseaza o livrare, facturare, activitati de marketing, anchete sociale sau alte scopuri prevazute de lege si de activitatea firmei.
  2. Modul în care îi protejezi datele la colectare, gestionare si stocare. Ii spui ce tehnologii folosesti si cat de sigure sunt.
  3. Daca datele lui vor fi transmise catre terti sau nu – iar genul acesta de informatii este foarte important pentru cel care urmeaza sa îti puna la îndemana datele personale. Nimanui nu-i place sa i se încalce viata privata si intimitatea.

 

Vrei să obții mai mult de la magazinul tău online?

Abonează-te la newsletter și vei primi lunar informații care te vor ajută să-ți duci magazinul online la următorul nivel!

Cateva exemple de Politici de confidentialitate

Am identificat cateva exemple bune de pagini care le prezinta utilizatorilor politica de confidentialitate. Mai scurte sau lungi, sunt exemple bune care reusesc sa confirme siguranta informatiilor si sa castige încrederea.

In limba engleza:

http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&nodeId=468496

http://www.facebook.com/privacy/explanation.php

http://nike-eu.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/6

In limba romana:

http://www.tarom.ro/politica-de-confidentialitate/

https://www.euplatesc.ro/politica-de-confidentialitate.php

http://www.askgfk.ro/index.php?id=16&no_cache=1&L=ro

 

Constructia unei astfel de pagini nu se supune vreunor reguli, dar îi arata utilizatorului ca îti pasa, ca esti serios si ca datele lui sunt în siguranta cu tine. Cred ca asta conteaza foarte mult în relatia cu clientul si merita putin din timpul tau.

Adrian Ilovan

CEO Netlogiq la Netlogiq
O parte din timp antreprenor lucrand la un Netlogiq mai bun, alta parte din timp gasind solutii la cerintele clientilor sau imbunatatind magazine online.
Adrian Ilovan

2 comentarii

    1. Buna, Cristi! Iti multumim pentru sesizare, am scos link-ul si am pus unul nou in locul lui 🙂

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne

Ți-a plăcut acest articol?

Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi lunar un email cu informații prețioase din eCommerce și Marketing Online

Îți mulțumim că

te-ai abonat la newsletterul NETLOGIQ!