EN

De unde ne luam pozele pentru site/blog?

De curand am fost pusa în situatia de a încarca imagini specifice pe un site, în conditiile în care clientul nu îmi putea furniza imaginile respective, iar bugetul era redus. Deci nu puteam merge pana în Austria, vara, sa fac poze la schiori.

Daca prima ta intentie este sa îmi recomanzi o cautare în Google Images, îti multumesc frumos, dar o lasam pe alta data. A lua o poza din Google Images înseamna a fura. Fiecare imagine are ©. Nu va putea fi folosita, mai ales în scopuri comerciale.

Din fericire, exista site-urile de imagini gratuite sau ieftine.

 

Sursa 1 (gratuita): SXC.HU

Cel mai bun depozit de imagini gratuite, dupa cum se descriu ei si liderul în domeniu. Site-ul se mandreste cu o galerie de peste 350.000 de imagini pe care le poti folosi în scop comercial.

Adevarul e ca am gasit aici, de multe ori, imagini necesare, atunci cand bugetul era 0.

Un alt adevar e si ca uneori trebuie sa cauti ore întregi pana gasesti o poza buna 🙂

Atentie: Daca vrei sa folosesti imaginile pentru materiale care urmeaza sa fie vandute sau produse în masa, fie ele digitale sau tiparite, trebuie sa ceri permisiunea autorului. Mai multe detalii despre acordul de folosire a acestor imagini gasesti aici.

Mai sunt si alte depozite foto de unde îti poti procura gratuit imaginile, cu conditia de a specifica sursa sau sa pui un link catre sursa, cum e exemplul celor de la FREEIMAGES.co.uk.

Sursa 2: Flickr.com

Thank God for Social Media! am zis atunci cand am descoperit, în acest imens album, imaginile de care aveam nevoie. Vestea si mai buna este ca o parte din autori dau drept de utilizare în scop comercial, fara taxe, si nu e nevoie sa ai cont creat!

Intri pe Flickr.com si cauti imaginea dorita. In exemplul meu caut o imagine cu un scaun (chair).

Din pagina în care ai fost directionat selectezi optiunea de cautare avansata si bifezi afisarea doar a imaginilor cu drept de folosire în scopuri comerciale.

De aici se intra în paradisul vizual.

Important: Atunci cand folosesti imagini de pe Flickr, trebuie sa mentionezi autorul si drepturile sale (va trebui sa-i treci numele, chiar si ascuns în cod).

 

Sursele 3, 4, 5 (accesibile): istockphoto.com, fotolia.com, dreamstime.com

Internetul e plin de astfel de depozite foto. Dintre toate, îti recomand 3 surse unde sigur vei gasi o imagine valoroasa, compatibila cu nevoile tale:

Aceste surse îti pun la dispozitie, contra unei sume de bani, fotografii, imagini, materiale video, audio si flash, la diferite dimensiuni.

Sistemul de plata e cam acelasi la toate

1. Cumperi credite. Fiecare depozit are un pachet minim de credite pe care poti sa îl cumperi.

2. Fiecare credit are o valoare fixa, în functie de site si de pachetul de credite pentru care optezi.

3. O imagine poate valora de la 1 la 10+ credite.

De cele mai multe ori, chiar daca sunt gratuite, imaginile sunt de calitate. Orice ai face si orice sursa ai folosi, nu fura! Nu îti însusi munca altora si nu risca un proces care îti poate îngropa brandul pentru o simpla fotografie.

Mai stii si alte surse de imagini gratuite sau accesibile?

 

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne