BLOG

Evenimentele eCommerce din Romania ale anului 2018

Evenimentele eCommerce din Romania ale anului 2018

Interesul pentru sfera eCommerce din Romania a crescut considerabil fata de anii trecuti.

Conform studiului realizat de GPeC, in 2017 existau 7.000 de magazine online si aproximativ 25.000 de website-uri care au functia de “Adauga in cos”, comparativ cu 2016, cand existau aproximativ 5.000 de magazine online active. Dupa cum se poate observa, tendinta este de continua crestere, iar pentru a tine pasul cu cerintele pietei, proprietarii magazinelor online trebuie sa se adapteze.

Daca te numeri printre proprietarii magazinelor online sau printre profesionistii in eCommerce si vrei sa fii la curent cu tehnologiile aparute si cu tehnicile noi de vanzare, nu poti sa ratezi evenimentele anului 2018.

1. ecomTEAM – conferinta de eCommerce

Brasov, 28-29 Martie

Dupa cum ii spune si numele, ecomTEAM este o conferinta de eCommerce unde speakeri din domeniu sunt invitati sa vorbeasca despre cele mai noi instrumente si tendinte din comertul electronic.

Anul acesta, evenimentul se desfasoara la Brasov pe 28 si 29 Martie.

In prima zi, participantii vor participa la evenimentul principal al programului, Maximizing eCommerce, constand in trei module practice ce cauta solutii cu aplicabilitate imediata.

In paralel, sunt organizate spatiul expozitional si un business lounge, unde proprietarii magazinelor au posibilitatea de a se cunoaste, de a impartasi idei si de ce nu, de a incheia noi parteneriate.

In cea de-a doua zi, vor fi organizate 6 workshopuri ce vor aborda subiecte diferite in functie de nivelul de cunostinte.

Cele 6 teme sunt:

 • SEO
 • Conversii pentru magazinele online
 • Marketing for eCommerce
 • The Google Universe – tehnici de monitorizare, PPC, Analytics si alte instrumente
 • Problem solving
 • 7 tips to lift your sales with data – Bune practici in Analytics

Printre speakeri se numara reprezentati ai Google Romania, Fan Courier, Vola.ro, PayU Romania si multe alte companii romanesti.

2. GPeC – conferinta de eCommerce si marketing online

Bucuresti, 29-31 Mai

Ca in fiecare an, si anul acesta se vor desfasura doua editii, in vara si in toamna. In perioada 29-31 Mai, la Bucuresti va avea loc GPeC Summit, iar in noiembrie, Gala Premiilor eCommerce. Intre 22 si 27 august, GPeC va organiza Scoala de vara de eCommerce.

Anul acesta GPeC implineste 13 ani, de aceea si-a propus sa sarbatoreasca alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti experti in comertul online si marketing digital.

Cap de afis este Jeff Bullas, cel mai influent Content Marketer la nivel international. Raportul Onalytica 2018 il plaseaza pe primul loc in topul influncerilor de Content Marketing la nivel global.

Printre speakerii editiilor anterioare se numara Neil Patel, expert in Marketing Online, la nivel global. De asemenea, participantii au avut ocazia sa invete de la specialisti precum:

 • Amy Harrison, fondator Write with Influence
 • Oli Gardner, co-founder Unbounce, o cunoscuta platforma de conversii
 • Cyrus Shepard, fondatorul Fazillion Media, o companie de content marketing focusată pe SEO, publishing și marketing afiliat.

3. Meet Magento – eveniment dedicat expertilor in domeniul eCommerce

Cluj – Napoca, 15-16 Octombrie

End your week in high spirits! The #mm17ro after-movie is here! Enjoy 🙂

Posted by Meet Magento România on 3 Noiembrie 2017

In cadrul conferintelor, participantii pot interactiona cu comercianti, lideri de opinie si dezvoltatori Magento.

Conferinta se desfasoara anual in peste 20 de tari din intreaga lume. Anul acesta, evenimentul va avea loc intre 15 si 16 Octombrie, in Cluj-Napoca.

Organizatorii isi propun ca in cadrul conferintei sa abordeze doua directii:

 • Plarforma Magento
 • Ecosistemul eCommerce

In cadrul editiei anterioare, s-a vorbit despre optiunile pe care le ofera platforma Magento, despre ultimele tehnici de vanzare in online, costurile unei magazin online, dar si sfaturi SEO.

4. TeComm – eveniment dedicat exclusiv industriei eCommerce

Cu 10 editii si peste 2000 de participanti, aceasta conferinta se adreseaza tuturor antreprenorilor, proprietarilor de magazine online, specialistilor si profesionistilor in vanzare online, marketing, design, agentii de publicitate si furnizori de plati online.

Anul acesta in perioada 7 – 8 martie s-a desfasurat la Bucuresti cea de-a 11 editie, urmand ca in toamna acestui an sa se organizeze una si la Cluj.

Tematica evenimentului cu numarul 11 a fost Haute Couture your eCommerce business si si-a propus sa abordeze procesul de cumparare in online, cu o atentie marita asupra experientei de cumparare a consumatorului.

Ca o noutate, organizatorii conferintei l-au invitat pe Tim Ash sa sustina exclusiv la TeComm un Masterclass de 4 ore despre conversiile in online. Publicatia Forbes l-a numit pe acesta in top 10 experti in marketing online, iar Entrepreneur Magazine ca Online Marketing Influencer To Watch.

In cadrul Masterclass-ului, Tim Ash a abordat 4 puncte de discutie esentiale:

 • De ce avem trei creiere si care este, de fapt, cel responsabil de achizitia online
 • Cum limitam supra-aglomerarea optiunilor si cum indrumam oamenii catre rezultatul dorit
 • Tehnici de framing and bracketing pentru valorificarea continutului din magazinul online
 • Aplicatii practice pentru campaniile online

Printre speakerii editiilor anterioare s-au numarat reprezentati veniti din partea Ebay, Google, DHL si Emag.

Tu la ce evenimente de eCommerce ai planuit sa participi in 2018?

Silvia Niculescu
Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne