EN

Newsflash Weekly 05-11 septembrie 2016

05-11 Septembrie 2016

In fiecare saptamana iti prezentam cele mai noi stiri din digital marketing, social media, tech si nu numai.  Pe lista de astazi: Keyword Planner, Shop the Look si International Lookalike Audiences.

1.Vesti rele de la Keyword Planner: datele furnizate nu mai sunt exacte, ci intervale de valori

anunt_kp

Luna trecuta, Google AdWords a facut una dintre cele mai importante schimbari in ceea ce priveste Keyword Planner (insa nu una reusita), care abia saptamana aceasta a ajuns si la noi. Daca pana acum  ti se dadeau date exacte cu privire la volumul de cautari al unui cuvant, acum ti se afiseaza un interval cuprins intre valorile:

 • 0
 • 1-100
 • 100-1K
 • 1K-10K
 • 10K-100K
 • 100K-1M
 • 1M+

keyword-planner

Conform reprezentantilor Google, cei mai multi advertiseri vor vedea un volum de cautari ca si pana acum, insa advertiserii cu un buget lunar mai mic ( nu se precizeaza nicaieri cat de mic) si fara nicio campanie activa, vor vedea niste date limitate, precum cele de mai sus.

Aparent decizia a fost luata pentru a preveni robotii sa faca un numar prea mare de cautari in Keyword Planner, ceea ce ar fi dus la blocari si erori ale tool-ului.

Totusi, acestia dau si o alternativa: folosirea tool-ului de prognoza, despre care am vorbit aici, care iti va furniza date legate de volumul de cautari al unui cuvant si in functie de bugetul alocat, bid, device si alte elemente.

2. Shop the Look pe Google Search

Tot Google vine cu o veste buna de data aceasta 🙂

Saptamana trecuta au lansat un experiment in SUA, cu ocazia Fashion Week, in care au colaborat cu branduri internationale precum Marc Jacobs, Burberry, Prada sau Stella McCartney. Acestea au postat informatii si imagini direct in Google Search pe toata durata evenimentului, iar americanii puteau sa cumpere tinutele afisate direct din Search.

Ulterior, au extins experimentul, iar acum rezidentii americani pot vedea ce tinuta a purtat vedeta favorita si isi pot cumpara acea tinuta sau una asemanatoare.

Shop the Look B2B

Iata cum functioneaza, conform exemplului dat de Google:

 • sa spunem ca iti cauti o tinuta pentru un eveniment si cauti pe goole “cocktail attaire” ( tinuta de cocktail);
 • dupa ce efectuezi cautarea, o sa-ti apara mai multe imagini cu tinute de cocktail purtate de diferiti fashion bloggeri;
 • poti sa cumperi exact aceeasi tinuta (sau asemanatoare) dand click pe una dintre imagini si explorand produsele afisate in Shopping Ads;
 • imaginile afisate vin de la branduri, bloggeri sau retaileri – care sunt  parteneri autorizati precum LIKEtoKNOW.it., Polyvore si Curalate.

Momentan se testeaza Shop the Look in USA pe dispozitivele mobile. Asteptam sa apara si la noi, impreuna cu Shopping Ads 🙂

3.Facebook introduce International Lookalike Audiences

going_global_fb

Daca ai o afacere, acum este mult mai usor sa ti-o extinzi global si sa ajungi la clientii din alta tara cu international lookalike audiences.

Acest tool iti da posibilitatea sa targetezi o audienta din alta tara, similara cu audienta ta actuala.

Cum functioneaza?

 • initial, trebuie ca in audienta ta sa ai minim 100 de persoane dintr-o singura tara;
 • dupa, trebuie sa uploadezi acea lista si sa targetezi audienta tarii unde vrei sa ajungi, iar Facebook iti va genera o lista de persoane asemanatoare cu lista ta careia ii va livra reclama;
 • este recomandat sa folosesti o singura limba pentru toate reclamele dintr-un ad set targetat international.

Pentru mai multe detalii poti descarca handbook-ul creat de ei in care explica pe larg acest subiect si ofera si cateva studii de caz si analize interesante.

Maria Merlusca

SEO Specialist la Netlogiq
Imi place sa fiu cu site-urile in lumina reflectoarelor, asa ca imbin tehnici & tactici de SEO pentru a atrage atentia asupa mea. I’m also a rare specimen alive who doesn’t like chocolate sweets or french fries.
Maria Merlusca

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne