EN

Newsflash Weekly 1-6 noiembrie

Newsflash Weekly 1-6 noiembrie

In fiecare saptamana, iti prezentam cele mai noi stiri din digital marketing, social media, tech si nu numai. Azi avem pentru tine o stire de la LinkedIn, o inovatie din zona realitatii augmentate si o noutate de la WhatsApp.

1. LinkedIn Salary te ajuta sa afli ce salariu meriti

sursa foto: linkedin.com

Cum ar putea functiona un matchmaking intre angajator si candidat, fara asteptari reale ale salariului? Saptamana trecuta, LinkedIn a lansat LinkedIn Salary, un tool care isi propune sa ajute utilizatorii sa-si faca o idee privind salariul potential, luand in calcul meseria cautata si locatia candidatului.

Pentru a putea intelege mai bine variatiile de salarii de pe piata muncii, tool-ul iti pune la dispozitie si cateva statistici:

  • salariul mediu de baza, in functie de industrii si experienta
  • orase din topul celor mai mari salarii, in functie de meserie
  • salariul mediu de baza, in functie de numarul de angajati dintr-o companie
  • salariul mediu de baza, in functie de nivelul de educatie si studii

Daca te-ai grabit deja sa afli ce marire de salariu sa ceri, pentru orasele din Romania tool-ul inca nu genereaza rezultate, dar probabil o va face in curand. 🙂

2. Go Meta lanseaza o platforma prin care-ti vei putea crea propria experienta de Augmented Reality

Remember Pokemon Go? Realitatea augmentata a devenit un hit mondial, odata cu popularitatea Pokemon Go, asa ca cei de la Go Meta s-au gandit sa ”democratizeze” crearea de experiente de acest tip si sa lanseze platforma Metaverse, care va permite oricui sa-si dezvolte propria experienta de realitate augmentata. Deocamdata, Metaverse e disponibila doar pentru utilizatorii de iPhone.

Pe langa lansarea app-ului Meta, ai la dispozitie Meta Studio, prin care poti crea experiente interactive web si Meta API, pentru developeri, care permite realizarea de script-uri pentru experiente cu diverse integrari.

3. WhatsApp testeaza o varianta de mesagerie similara cu Snapchat Stories

whatsapp
sursa foto: techcrunch.com

Platforma cumparata de Facebook cu 19 miliarde de dolari n-avea cum sa scape de integrarile Snapchat-like pe care le Facebook le testeaza, in diverse forme, pe cam toate platformele. Asadar, dupa Instagram Stories, Masks, Messenger Day, urmeaza Status, care le va permite utilizatorilor de WhatsApp sa distribuie fotografii si video-uri cu posibilitatea suprapunerii de emoji, continutul fiind sortit disparitiei dupa 24 de ore.

Deocamdata, testarea se face doar de catre Beta-testeri inregistrati ai WhatsApp, care folosesc un dispozitiv Android sau iOS.

Ultimele postari ale lui Alexandra Damian (vezi toate)

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne