Newsflash Weekly 22-28 August 2016

In fiecare saptamana iti prezentam cele mai noi stiri din digital marketing, social media, tech si nu numai.  Pe lista de astazi: Google Search si Slideshow Ads de la Facebook.

1.Pop-up-urile invazive afisate pe mobil vor afecta pozitionarea in pagina de rezultate

Marti, 23 august, Google a auntat ca incepand din luna ianuarie 2017, site-urile mobile care afiseaza utilizatorilor pop-up-uri care le ingreuneza navigarea, vor fi penalizate. Cum vor fi mai exact penalizate? Se vor pozitiona mai jos in pagina de rezultate.

Iata care sunt tipurile de pop-up-uri vizate:

  • afisarea unui pop-up care acopera continutul, fie imediat cum utilizatorul acceseaza site-ul, fie in timpul navigarii prin pagini;
  • afisarea unei reclame pe care utilizatorul trebuie sa o inchida pentru a accesa continutul site-ului;
  • afisarea unei reclame deasupra continutului de pe pagina.

bad interstitials

Insa nu toate pop-up-urile sunt penalizate, cele care au caracter legal (ex: politici de cookies sau verificarea varstei), casetele de plati electronice si cele de logare cu caracter confidential, sau bannere care nu ocupa mult spatiu din ecran pot fi folosite in continuare, daca sunt utilizate in mod responsabil.

good interstitials

Toate aceste masuri au un rol bine definit: experienta utilizatorilor pe mobil sa devina din ce mai usoara si accesibila.

2. Facebook a introdus functionalitati noi pentru reclamele slideshow

slideshow_fb

Slideshow este un tool de la Facebook care iti da posibilitatea sa creezi un video dintr-un set de imagini sau un video existent. Initial, acest tip de reclama era folosita in zonele unde viteza la internet era redusa, insa acum reclamele de tip slideshow reprezinta o modalitate mai rapida si economica de creare a unui ad, cu un impact vizual mai mare decat o reclama cu o imagine statica.

Ce aduc noile functionalitati:

  • poti adauga text sau template-uri predefinite;
  • poti adauga sunet ( dintr-un playlist Facebook)  si, in curand, se va putea uploada propria melodie;
  • poti realiza slideshow-ul direct de pe mobil;
  • ai acces la Pages Photo Library, de unde poti alege dintre sute de imagini gratuite;
  • conversia automata a unui video intr-un slideshow – se aleg 10 imagini reprezentative din video pentru crearea acestuia. Ideal pentru livrarea reclamelor in zonele cu viteza redusa la internet.

Vezi aici cum poti crea o reclama slideshow.

3. De acum poti juca solitaire si tic-tac-toe direct din Google Search

Daca sunteti fani ai clasicelor jocuri solitaire sau tic-tac-toe, Google a anunat ca se vor putea juca direct din Search, atat pe desktop, cat si pe mobil.

tictactoe

Desi jocurile sunt live de joi, 25 august,  pe desktop se pare ca este inca o problema la solitaire ( sau cel putin la noi), insa pe mobil sunt live si te poti juca oricand 🙂

 

Maria Merlusca
Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne