Newsflash Weekly 24-30 octombrie

In fiecare saptamana, iti prezentam cele mai noi stiri din digital marketing, social media, tech si nu numai. Pe lista de astazi: o stire de la Facebook si doua noutati de la Google.

1. Facebook lanseaza Masks: filtre de tip realitate augmentata, pentru selfie-uri in Live video

sursa foto: techcrunch.com

Facebook vs. Snapchat e o poveste care deocamdata continua, pe termen nedeterminat, hehe. Pentru a capitaliza achizitia faimoasei platforme MSQRD, care iti ofera diverse filtre de tip realitate augmentata pentru selfie-uri, Facebook a integrat filtrele in functia de Live video, pentru a creste numarul de utilizatori care folosesc transmisiunile de acest tip. Facebook declara ca inca un motiv pentru care a facut aceasta integrare este eliminarea timiditatii utilizatorilor, care nu se simt foarte confortabil live, in fata camerei, si pe care filtrele ii vor ajuta in acest sens.

Functionalitatea numita „Masks” a inceput sa ruleze pentru utilizatorii de iOS in SUA, Marea Britanie, Noua Zeelanda si pentru persoanele publice inscrise in Facebook Mentions. Noi, restul, urmeaza in urmatoarele luni sa incepem testarea functionalitatii.

2. Material Design, de la Google: o suita noua de tool-uri si proiecte open source, pentru un design mai inspirat

sursa foto: google.com

Din dorinta de a face designul mai facil pentru oricine, Google a lansat o suita de tool-uri menite designerilor si creatorilor de app-uri din toata lumea. Suita vine ca o completare a Material Design, lansat deja acum 2 ani, ca o modalitate de a regandi modul in care se realizeaza designul de soft-uri pentru touchscreen-uri. Iata cele mai interesante dintre tool-uri:

  • Primul set de tool-uri este numit simplu „Gallery” si va functiona similar GitHub-ului, insa pentru designeri. Va face mai simplu procesul de upload, share si comentarii pe materialele de design. Va avea, de asemenea, o functie de control a versiunilor, astfel incat sa poti adauga diferite variante ale proiectului la care lucrezi si sa le poti gasi usor, pe masura ce le editezi. „Gallery” va contine si o functie de prezentare, pentru a putea transmite rapid link-uri, in locul PDF-urilor sau a fisierelor de Dropbox sau Google Drive.
  • „Remixer” va permite creatorilor de app-uri sa creeze prototipuri de app-uri cu care vei putea interactiona direct, pentru a putea, in acelasi timp, testa si edita designul direct pe device sau website.
  • „Stage” este un tool menit sa faca procesul de creare si testare de prototipuri de app-uri mai rapid si productiv, din stadii foarte incipiente ale creatiei.

3. Jamboard, de la Google: panoul de scris reinventat pentru munca in echipa


Google a lansat saptamana trecuta Jamboard, un panou digital menit pentru a usura munca in echipa si a spori productivitatea din timpul sedintelor.

Ce face, mai exact, Jamboard?

Panoul de 55 de inch cu display 4K, camera HD, boxe si Wi-Fi va permite utilizatorilor sa acceseze rapid orice fisier din suita Google. Poti face schite, adauga imagini din Google Drive, extrage informatii de pe net etc., pe care mai apoi sa le trimiti colaboratorilor tai din toata lumea, folosind Google Hangouts sau Google Cast, pentru transmisiuni.

Ultimele postari ale lui Alexandra Damian (vezi toate)
Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne