Retrospectiva saptamanii 18-24 Iulie 2016

18-24 Iulie 2016

In fiecare saptamana iti prezentam cele mai noi stiri din digital marketing, social media, tech si nu numai. Pe lista de astazi: Canva, Pokemon-tracking apps si Snapchat.

1. Canva a lansat prima aplicatie pentru Iphone

Incepand de acum, utilizatorilor de Iphone le va fi mult mai usor sa-si prelucreze pozele ca niste adevarati graphic designeri.

canva

sursa: Canva

Aplicatia Canva pentru iPhone iti da posibilitatea:

 • Sa editezi pozele direct din:

  • galeria ta foto de pe telefon;

  • sa alegi o imagine din libraria Canva;

  • sa alegi din template-urile predefinite precum: Facebook Post, Poster, Social Media, Invitation etc.

 • Sa editezi si distribui pozele direct din Facebook, Instagram, Twitter sau Pinterest.

Momentan aplicatia este valabila doar pentru Iphone, insa reprezentantii Canva au marturisit ca vor veni si cu o versiune pentru Android in curand.

2. Gaseste pokemoni cu Pokemon Tracking Apps

pokemon

sursa : Poke Radar

Pokemon Go este aplicatia numarul 1 in App Store momentan, insa doua noi aplicatii si-au facut aparitia in top: Poke Radar si Helper for Pokémon Go , ambele Pokémon-locating apps.

Cele doua aplicatii au la baza un motiv foarte simplu: sa ajute utilizatorii sa gaseasca noi specii de pokemoni localizati in imprejurimile lor.

 • Poke Radar te ajuta sa gasesti pokemonii din Pokemon Go folosind Google Maps. Cum functioneaza?

  • Utilizatorii pun pe harta locul unde au gasit pokemoni, iar ceilalti jucatori care au gasit in acelasi loc pokemonul, apreciaza sau nu inregistrarea.

  • Poti selecta sa cauti un pokemon dupa nume, iar aplicatia iti va arata unde este, de cine a fost facuta inregistrarea si cate aprecieri are.

  • Atentie insa, unele inregistrari pot fi false, asadar ai grija sa nu te aventurezi intr-o excursie de vanat pokemoni daca inregistratea nu a obtinut destule aprecieri.

 • Helper for Pokémon Go functioneaza pe acelasi principiu ca si Poke Radar, insa are un rating mai scazut, cel mai probabil datorita problemelor tehnice.

Ambele aplicatii au probleme momentan datorita numarului mare de utilizatori, insa probabil vor remedia situatia cat de curand.

3. Snapchat introduce functionalitatea Memories

snapchat memories

sursa: TheNewAdamb99

“Memories is a new way to save Snaps and Stories on Snapchat.” Cu un numar tot mai mare de fani, Snapchat a prezentat luna aceasta un nou feature care le permite utilizatorilor sa creeze o colectie personala cu momentele favorite surprinse sub forma de povesti .

Iata aici cum poti crea Memories.

Functionalitatea vine cu optiuni de cautare dupa numele snap-ului si modalitati de  protejare a continutului privat. Happy snapping! 🙂

Maria Merlusca
Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne