Trilogia Stapanul Retelelor. Episodul 3 – LinkedIn

Simplu spus, LinkedIn este un Facebook pentru business. Este locul de întalnire al profesionistilor, din orice domeniu, si al companiilor, fie ele mici sau mari.

Aici se aduna resursele si sfaturile utile pentru foarte multe domenii de activitate, furnizate de experti si asta face din LinkedIn o retea foarte utila pentru cei care nu pot aloca foarte mult timp mediului social.

Cateva beneficii pe care ti le va aduce utilizarea LinkedIn:

1. Iti creezi relatii. La fel ca si celelalte medii sociale, LnkedIn îti ofera posibilitatea sa te conectezi cu o multime de oameni, fie ca fac parte din contactele personale sau apartin domeniului tau de interes, doar ca tipul relatiei este unul mai mult profesional si contactele tale pot însemna potentiali clienti, parteneri, angajati sau angajatori.

2. Iti promovezi afacerea. Sectiunea „Companies” din meniu îti permite sa creezi un profil complet pentru afacerea ta, incluzand produsele si serviciile firmei si sa te promovezi în randul profesionistilor.

Putem lua aici exemplul Microsoft. Pagina LinkedIn a companiei este foarte populara, fiind urmarita de 226.509 persoane. Asta înseamna ca acei oameni sunt interesati de companie, de informatiile pe care aceasta le furnizeaza. Compania foloseste pagina pentru a-si promova:

  • produsele care, la randul lor sunt promovate de urmaritori prin recomandarile oferite – 11 produse si 464 de recomandari
  • locurile de munca: 4347 locuri de munca în toata lumea;
  • popularitatea brandului în randul publicului prin aparitii în presa si spot-uri publicitare.

3. Faci networking. Daca vrei sa interactionezi cu oamenii din domeniul de interes, cel mai bine e sa te alaturi grupurilor de discutii dedicate industriei. Sunt locurile unde specialistii pun la dispozitia membrilor experiente, cunostinte si resurse utile si dezvolta teme de discutii interactive.

4. Te pozitionezi ca expert. Exista doua modalitati prin care îti poti promova cunostintele si expertiza:

  • Iti creezi un grup de discutii sau participi la discutiile de pe grupurile de specialitate
  • Folosesti optiunea „Answers” din meniu. Utilizatorii folosesc acest loc pentru a pune întrebari din varii domenii (nu doar LinkedIn), iar raspunsurile pot fi date de orice membru al retelei, din orice domeniu. Ajuti comunitatea si devii expert.

5. Obtii recomandari. Clientii, colegii sau angajatorul îti pot oferi recomandari care îti vor creste credibilitatea atunci cand un potential client, partener sau angajator îti va studia profilul. Incearca sa obtii cat mai multe recomandari.

6. Promovezi si gasesti locuri de munca. Daca ai un profil bine completat, angajatorilor le va fi mult mai usor sa te gaseasca. De asemenea, ca si angajator, poti promova locurile de munca prin postarea lor în sectiunea special dedicata pentru aceste anunturi si poti gasi mult mai usor candidati potriviti pentru firma / compania ta.

7. Promovezi si gasesti evenimente. Dupa ce îti instalezi aplicatia corespunzatoare, poti sa creezi un eveniment care, dupa publicare, va fi vizibil în randul întregii platforme, dar si în motoarele de cautare. Dupa publicarea evenimentului, îl vei putea promova si în randul retelei personale sau a grupurilor în care activezi.

 

Pe langa toate aceste beneficii, mai exista un argument, venit chiar din partea oficialilor LinkedIn: s-a depasit pragul de 100 milioane profesionisti care utilizeaza platforma, iar media de conectare este de 1 milion de noi utilizatori pe saptamana, adica mai mult de 1 utilizator/secunda.

 

Vezi si Episodul 1 – Facebook si Episodul 2 – Twitter.

Adrian Ilovan
Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne