EN

Twitter ne face cadou un nou buton: Follow

Incepand cu 31 mai, Twitter a dezvoltat o noua optiune pentru siteuri si bloguri: butonul Follow. E similar cu butonul de Like al Facebook-ului, pe care îl poti pune pe site-ul tau. Acest buton va ajuta companiile prezente pe Twitter sa converteasca vizitatorii site-ului în followeri ai contului lor de Twitter. E fratele butonului de Tweet si o sa îi vezi tot mai des împreuna pe site-uri de acum încolo.

Cam asa ar putea arata butonul tau:


Cum integrezi butonul de Follow în site?

Indiferent de locul în care vrei sa plasezi butonul Follow, procedura este simpla

  • te asiguri ca esti logat pe Twitter în contul tau sau al firmei pentru care vrei butonul de Follow
  • generezi aici http://twitter.com/about/resources/followbutton scriptul Twitter, prin setarea unor optiuni cum ar fi
    • culoarea backgroundului pe care va fi pus (închis sau deschis)
    • daca vrei sa se afiseze si numarul de followeri langa buton
    • limba textului de pe buton: din pacate nu si limba romana – deci probabil vei folosi engleza (Follow) sau poate cine stie, turca (Takip et). Ca o paranteza, daca te simti nedreptatit, nu fii: Turcia are 35 milioane de utilizatori de internet – adica de 5x mai multi ca romanii. E cam jumatate din populatia Turciei – ceea ce ne face pe noi romanii sa nu ne mai simtim asa speciali (la noi internautii sunt doar 35% din populatie)
  • copy – paste codul generat în codul HTML al site-ului tau, în locul unde vrei sa apara (de obicei în header-ul sau în footer-ul articolului sau în sidebar-ul siteului/blogului)

Acest buton simplifica foarte mult procedura de urmarire pe Twitter. Un simplu click pe buton îti transforma vizitatorul în urmaritor, fara ca acesta sa paraseasca siteul/blogul – cresti comunitatea pe Twitter, fara sa pierzi trafic. In plus, „Follow” va concura foarte usor de acum încolo cu arhicunoscutul „Like” de la Facebook, fiind la fel de interactiv, rapid si usor de utilizat. Cred ca o sa-ti placa!

 

Adrian Ilovan

CEO Netlogiq la Netlogiq
O parte din timp antreprenor lucrand la un Netlogiq mai bun, alta parte din timp gasind solutii la cerintele clientilor sau imbunatatind magazine online.
Adrian Ilovan

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne