EN

Un nou update Google: site-urile mobile friendly vor fi avantajate

Ultimii ani au adus o crestere semnificativa (70% conf. Orange Romania) a traficului de pe dispozitivele mobile (smartphone, tableta) iar in 2015 aceasta crestere este si mai mare.

Tot mai multi utilizatori de internet folosesc telefonul si tableta pentru a-si servi portia zilnica de internet, fie ca sunt la cafea, acasa, la birou, in autobuz sau la o coada. Ei se asteapta sa poata folosi cat mai usor paginile web navigate de pe aceste dispozitive.

Google a luat asta in considerare de ceva vreme iar site-urile care erau „mobile friendly” erau semnalate in rezultatele mobile. Incepand cu 21 aprilie 2015, factorul „mobile friendly” va avea un impact asupra pozitionarii in rezultate a cautarilor din Google.

Cel putin in prima faza, impactul va fi doar pentru cautarile de pe dispozitivele mobile. Mai multe pe aceasta tema puteti afla de aici.

Cine castiga si cine pierde?

  • Cei mai mari castigatori vor fi cei care au deja site-urile optimizate pentru mobil si tableta
  • Vor pierde toti cei care nu au inca site-urile optimizate
  • Cel mai mult vor pierde cei care au deja foarte mult trafic pe tableta si mobil si nu au optimizarile facute

Ce trebuie sa fac?

  • daca ai un site responsive sau o versiune de mobil atunci nu ai nimic de facut
  • daca nu atunci trebuie sa te gandesti serios la dezvoltarea unei versiuni de mobil sau dezvoltarea unui nou website responsive

Site-ul tau este pregatit?

Adrian Ilovan

CEO Netlogiq la Netlogiq
O parte din timp antreprenor lucrand la un Netlogiq mai bun, alta parte din timp gasind solutii la cerintele clientilor sau imbunatatind magazine online.
Adrian Ilovan

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne