Work-from-home: Tool-uri pentru o viață ușoară la birou

Work-from-home: Tool-uri pentru o viață ușoară la birou

  1. Tool-uri pentru o bună comunicare
  2. Tool-uri de task tracking și project management
  3. Tool-uri pentru trimitere de documente

Ultima perioadă ne-a învățat multe despre munca la distanță și a distrus multe mituri referitoare la slaba productivitate a angajaților care lucrează de acasă. A fost o perioada dificilă pentru echipe care au trebuit să găsească noi modalități de organizare internă și de comunicare. Noi, la Netlogiq, eram obișnuiți cu lucrul de acasă pentru că această modalitate de muncă era deja înrădăcinată în cultura noastră organizațională de ceva timp, dar tot am avut multe de descoperit despre cum să lucrăm eficient de la distanță.

Ți-am pregătit un articol în care îți prezentăm câteva dintre tool-urile care ne ajută să comunicăm, să ne organizăm și să facem legea pe internet.

Tool-uri pentru o bună comunicare

Skype (Free) – Unul dintre cele mai folosite software-uri de chat, nu credem că există cineva din industria IT-ului care să nu fi folosit cel puțin o dată acest tool. Îl folosim pentru ședințele de echipa, pentru comunicarea cu clienții și câteodată îl mai folosim și pentru a ne face colegii să radă cu ajutorul meme-urilor și a video-urilor. Skype-ul permite crearea de grupuri de chat, ședințe audio și video.

Slack (Free/Paid) – Este mai mult decât un tool de comunicare, este un hub care ajută colaborarea. Poți integra Google Calendar și Jira, iar din acest motiv este preferat în special de echipele de development. Slack oferă posibilități avansate de file sharing și poate fi configurat să “rețină” anumite informații, pe care le poate furniza la nevoie, prin intermediul unui bot, membrilor din echipă atunci când este întrebat.

Zoom (Free/Paid) – Este o aplicație care permite realizarea de conferințe video cu până la 99 de persoane în varianta free, dar care pot avea maxim 40 de minute durată. Numa bine, aveți un motiv în plus să fiți scurți și conciși și să nu mai pierdeți timpul în ședințe fără final. Varianta plătită permite conferință video cu până la 500 de persoane și poți avea chiar și transcrierea discuțiilor urcate în cloud.

Messenger Facebook (Free) – Este o alternativă gratis care se comportă destul de bine în cadrul conferințelor video și poate fi folosit pentru ședințele cu mai puține persoane, în caz că nu vrei să te complici cu alte tool-uri online. Punem pariu că toți aveți cont de Facebook, așa că este o soluție la îndemână tuturor.

Tool-uri de task tracking și project management

Google Calendar (Free/Paid) – Este o soluție care permite alocarea de taskuri sau programarea de ședințe cu mai mulți utilizatori. Poate fi setat să trimită notificări la utilizatori să-i anunțe atunci când se apropie un deadline sau când urmează o ședința și trebuie să se pregătească pentru ea.

Jira (Free/Paid) – Unul dintre tool-urile cel mai des folosite de echipele de development pentru project management și task tracking este Jira. Poți să organizezi taskurile în board-uri de Scrum sau Kanban, dar și să implementezi roadmaps pentru a putea vedea mai bine care este evoluția proiectului. Jira are funcționalități avansate de înregistrare de timp și permite exportul de rapoarte complexe în care poți vedea gradul de încărcare al oamenilor din echipa ta.

Asana (Free/Paid) – Este o soluție preferată de echipele creative și asta datorită interfeței mai prietenoasă cu utilizatorii. Este ușor de folosit, poți crea echipe pentru fiecare proiect în parte și poți aloca taskuri ușor din platforma. Pentru funcționalitățile de Time Tracking este nevoie de o integrare cu Harvester sau cu Clockify. Varianta plătită permite crearea de timeline-uri pentru proiectele în derulare pentru a putea vedea mai bine evoluția proiectului și statusul taskurilor.

Trello (Free/Paid) – Una dintre cele mai intuitive platforme de task tracking, îți permite să creezi taskurile sub forma unor boarduri care pot fi customizate în funcție de preferințele fiecărui utilizator. Poți atașa fișiere și linkuri în descrierea acestor carduri sau chiar să pui deadline-uri în calendar care să-l atenționeze pe responsabil că se apropie momentul 0, în care trebuie să fie gata taskul.

Varianta plătită permite funcționalități mai avansate de project management, o privire de ansamblu asupra proiectelor cu funcția “Calendar View” , diverse integrări cu aplicații, funcția de votare care permite crearea de poll-uri în cadrul cardurilor, dar și funcționalități de automatizare ale unor comenzi.

Vrei să obții mai mult de la magazinul tău online?

Abonează-te la newsletter și vei primi lunar informații care te vor ajută să-ți duci magazinul online la următorul nivel!


Tool-uri pentru trimitere de documente

Google Drive (Free/Paid) – Dacă ai un cont de gmail, atunci cel mai probabil ai folosit și acest serviciu din suita Google. Poți să uploadezi fișiere în diferite formate, să creezi spreasheet-uri și documente, să convertești documente din suita Microsoft Office și să le distribui cu alți utilizatori prin intermediul unui link.

Fișierele din Drive pot fi accesate de pe orice smartphone, tabletă sau computer. Deci fișierele vă vor urma oriunde ați merge. Varianta free va oferă 15 GB pentru stocare, dar poți upgrada la 100 GB pentru doar 100 de lei pe an. Pentru echipele care au nevoie de soluții mai avansate de stocare, se pot achiziționa pachete de stocare de până la 30 TB.

Dropbox (Free/Paid) – O soluție pentru cei care vor să uploadeze și să distribuie fișiere mai mari. Varianta free permite stocarea a 2 GB date, dar poți să upgradezi pentru a crește spațiul de stocare. Contul Plus permite stocarea a 2 TB pentru 10 euro pe luna.

Share X – Este un tool gratuit care te ajută să realizezi screenshot-uri sau video-uri. Capturile de ecran sunt uploadate automat pe imgur și pe dropbox și le poți distribui colegilor doar cu un simplu link generat de platformă.

Share X îți permite să trasezi linii și să evidențiezi anumite zone din capturile de ecran, astfel vei reuși să fii pe aceeași lungime de undă cu designerul tău și să nu trebuiască să-i mai arăți cu degetul pe ecran unde să mute logo-ul.

În fiecare zi asistăm la nașterea și la moartea unor tool-uri online, piața este foarte dinamică și plină de alternative. Suntem convinși că sunt o multitudine de alte tool-uri care pot fi mai ieftine sau mai eficiente ca cele pe care le folosim noi, dar este important să le găsești pe acelea cu care echipa ta se înțelege cel mai bine și care se pliază pe nevoile oamenilor tăi.

Product Hunt și Betalist sunt două directoare unde sunt lansate cele mai noi aplicații de pe piață, dacă ai nevoie de un tool pentru a rezolva o problema, atunci cele două directoare sunt locul potrivit unde ai putea să găsești soluția.

Echipa ta ce tool-uri folosește pentru a fi mai eficientă?

Horatiu Randasu
Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne

Ți-a plăcut acest articol?

Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi lunar un email cu informații prețioase din eCommerce și Marketing Online

Îți mulțumim că

te-ai abonat la newsletterul NETLOGIQ!