EN

Ziua F in Europa: Firefox bate Internet Explorer

Luna trecuta s-a constatat the unthinkable: Firefox a depasit Internet Explorer ca numar de utilizatori. Scor: 38,1 – 37,5%. Nu e tocmai meritul lui Firefox in ultima vreme, ci al lui Google Chrome (14,6%), care a crescut foarte mult (cu 10% intr-un an!) si a „rontait” sistematic din cota de piata a lui IE.

Asa ca meciul e de fapt intre Chrome si IE, iar Firefox sta pe margine si hohoteste diabolic („muhahahha”), vazand cum o incaseaza IE.

Ne bucuram pentru ca

  • se vede luminita de la capatul tunelului – cadoul cel mai bun de Craciun pentru orice web designer ar fi o minune prin care IE6 sa dispara brusc (si poate si IE7) – si astfel sa isi reduca cu cel putin 30% munca, prin disparitia problemelor de coding create de IE.
  • se face un pic de dreptate – IE este instalat automat pe orice versiune de Windows, creand astfel un avantaj nedrept pentru Microsoft. In acest moment, in Europa, Microsoft sunt obligati ca la instalarea versiunilor recente de Windows, sa afiseze un mesaj prin care sa prezinte ca alternative si alte browsere.

Nu ne bucuram suficient pentru ca

  • inca nu s-a schimbat nimic pentru web designeri – va trebui in continuare sa ne petrecem o mare parte din timp, evitind problemele de programare generate de IE6. In continuare este utilizat de aprox. 15% dintre internauti si va trebui sa asiguram compatibilitatea noilor site-uri cu el, pana cind va scadea sub 5%.
  • scorul respectiv este valabil doar in Europa. Mai sunt inca multe continente dominate de IE.

Ramane totusi o veste buna – nu numai pentru web designeri, ci si pentru clientii lor, pentru ca teoretic disparitia lui IE6 ar trebui sa duca la o oarecare reducere a costurilor.

Profita si tu de ocazia de a te bucura de ceva si bucura-te impreuna cu noi 🙂

Pentru mai multe informatii, vedeti site-ul StatCounter (autorii statisticii).

Adrian Ilovan

CEO Netlogiq la Netlogiq
O parte din timp antreprenor lucrand la un Netlogiq mai bun, alta parte din timp gasind solutii la cerintele clientilor sau imbunatatind magazine online.
Adrian Ilovan

Scrie un comentariu

Esti gata sa incepem?
Contacteaza-ne pentru o discutie initiala
Contacteaza-ne